מרכיבים
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1 פחית שעועית שחורה (400 גרם), מסוננת היטב
3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת שום
מעט שמן קנולה לטיגון ההמבורגרים
פרוסות בטעם גבינה צהובה (אם רוצים)
אופן ההכנה
- מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הבצל עד לריכוך קל, כ-5 דקות על אש בינונית. מעבירים לקערה עם השמן שנותר במחבת, מצרפים את השעועית המסוננת ומועכים אותה היטב.
- מוסיפים את פירורי הלחם, המלח והשום, ומערבבים בידיים לתערובת אחידה וסמיכה. יוצרים קציצות עבות ויפות, ומטגנים על אש בינונית עם מעט שמן קנולה, 3-4 דקות מכל צד. אם משתמשים בפרוסות של תחליף גבינה מניחים אותן מיד לאחר שהופכים צד.
- מגישים את ההמבורגרים בלחמניה טריה עם חסה, עגבניה והרטבים האהובים עליכם.
עוד מתכונים ידידותיים לטבעונים:
עוגיות טחינה טבעוניות וממכרות במיוחד
פנקייק טבעוני על בסיס חלב סויה או שקדים
כדורי “שוקולד” תמרים טבעוניים
גלידה טבעונית הורסת מבננה וחמאת בוטנים
רוצים עוד מתכונים?
המתכונים הכי טובים של השפים והמסעדות המובילים בישראל מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות