מרכיבים
2.5 כוסות קמח לבן
1/4 כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
כפית תמצית וניל
1/3 כוס ריבה שאוהבים
אופן ההכנה
- בקערה גדולה מערבבים קמח, סודה לשתייה ומלח.
- מערבבים במיקסר חמאה וסוכר, עד שמגיעים למרקם חלק. מוסיפים את הביצה ומערבבים 2 דקות נוספות עד שמגיעים למרקם אוורירי. מערבבים פנימה גם את תמצית הווניל.
- מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עד שנוצר בצק אחיד. מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר כפית, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, או במנג'טים. בעזרת האגודל יוצרים גומה קטנה בכל כדור, וממלאים אותה בתלולית קטנה של ריבה. מקפידים לא למלא יותר מדי.1
- אופים במשך 15-20 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים בתבנית לפני שמעבירים לרשת להמשך צינון.
עוד עוגיות שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול:
עוגיות ביסקוטי קלאסיות ממש כמו באיטליה
עוגיות טחינה טבעוניות וממכרות במיוחד
עוגיות קוואקר (שיבולת שועל) עם שוקולד ואגוזי מלך
עוגיות חמאה קלאסיות ונימוחות כמו של קרין גורן
רוצים לאפות כמו המאסטרים?
המתכונים הכי טובים של קרין גורן באתר לבשל כמו שף
המתכונים הכי טובים של מיקי שמו באתר לבשל כמו שף
המתכונים הכי טובים של ארז קומרובסקי באתר לבשל כמו שף
#תגיות