

100 גרם קמח תירס לבן, Harina Pan (להשיג בחנויות מתמחות)
250 מ"ל מים פושרים
½ כפית מלח
כף שמן
1 קלח תירס טרי (עדיף מזן גילי)
2 עגבניות בשלות, קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
1 בצל סגול, קצוץ דק
1 שן שום, קצוצה דק
שמן זית
מלח ופלפל שחור
מחממים תנור ל-250 מעלות.
מערבבים את מרכיבי הבצק בקערה עד שמתקבל בצק רך. נותנים לו לעמוד כמה דקות עד שהקמח סופג את כל הנוזלים, ולשים את הבצק דקה-שתיים, עד שמגיעים למרקם נוח לעבודה. מחלקים ל-4 כדורים ומעבדים אותם לצורת דיסקית שמנמנה.
מחממים מחבת עם מעט שמן על אש גבוהה. ברגע שהמחבת לוהטת מניחים את הפיתות וצורבים אותן טוב טוב משני הצדדים, עד שמתקבלת מעטפת פריכה וצהבהבה.
מעבירים לתנור ל-10 דקות, עד שהבצק מתנפח. הארפות מוכנות!
מעל קערה גדולה מסירים באמצעות סכין חדה את גרגרי התירס מהקלח. מוסיפים את העגבניות, הפלפל החריף, הבצל והשום הקצוצים, שלוק יפה של שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים היטב.
בעזרת סכין פותחים את הארפה כמו פיתה רגילה. אם רוצים יותר מקום למילוי אפשר בשלב הזה לרוקן חלק מהבצק. ממלאים בתערובת התירס והעגבניות וטורפים במקום לצד כוס לאגר בהירה ויבשה (קורונה, קרלסברג או מכבי).