חיתוכיות גרנולה
2 כוסות שיבולת שועל שלמה
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס קמח (אפשר גם מלא או כוסמין)
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
3/4 כוס אגוזים שאוהבים
1/4 כוס פצפוצי שוקולד
1/3 כוס צימוקים
1/4 כוס חמוציות
1/3 כוס טחינה
2-3 כפות דבש או סילאן
75 גר' חמאה מומסת
1 כף מים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים את המרכיבים היבשים: קוואקר, סוכר, קמח, מלח, קינמון, אגוזים, פצפוצי שוקולד, צימוקים וחמוציות.
- בקערה נוספת מאחדים את המרכיבים הרטובים: טחינה, דבש/סילאן, חמאה ומים.
- מאחדים רטובים ויבשים ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה, משטחים ומהדקים היטב – גודל התבנית צריך להתאים ליצירת עוגיות בגובה של כ-2-3 ס"מ.
- אופים כ-25 דקות, עד שהתערובת משחימה בצדדים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני חיתוך העוגיות. חותכים לריבועים בגדלים שווים ומאחסנים בכלי אטום.
עוד מתכונים כיפיים על בסיס שיבולת שועל:
עוגיות שוקולד צ’יפס ושיבולת שועל מושלמות וקלות
עוגיות פטנט בריאות של שיבולת שועל ובננה
גרנולה ביתית הכי טעימה וקלה שיש
אוהבים לאפות בבית?
המתכונים הכי טובים של קרין גורן מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות
הי,
עשית לי חשק להכין את העוגיות. נראות מעולות. האם יש אפשרות להמיר את החמאה בשמן קוקוס ?
היי טלי, אני מאמינה שכן. נסי וספרי לנו? 🙂
אני המרתי לשמן קוקוס, יצא מעולה