200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
21/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
1/4 כוס חלב
אבקת סוכר לקישוט
מלית נוטלה: מחממים מעט ובעדינות את ממרח הנוטלה כדי שיהיה נוזלי יותר ונוח לעיבוד. מוסיפים פירורי ביסקוויטים או מעט קמח בהדרגה עד לקבלת מרקם סמיך ויציב אך לא יבש.
מלית שוקולד חלבה: מערבבים ממרח שוקולד שאוהבים עם חלבה מפוררת ומעט פירורי ביסקוויטים עד ליצירת מרקם סמיך ויציב אבל לא יבש.
מלית תמרים ואגוזים: מערבבים ממרח תמרים, מעט קינמון ואגוזים קצוצים דק.
מלית אגוזים: מבשלים על אש קטנה 1 כוסות חלב, 1/3 כוס סוכר, 50 גרם חמאה וכף דבש עד שהסוכר נמס. כשהתערובת מתחילה לרתוח מוסיפים 2.5 כוסות אגוזי מלך טחונים דק ו-1/4 כוס פירורי ביסקוויטים ומבשלים מעט תוך בחישה עד להסמכה. מצננים לפני המילוי.
עוד מתכונים קלילים שהולכים מעולה במשלוח מנות ביתי:
חיתוכיות גרנולה: חטיפי אנרגיה ביתיים ומלאי בריאות
עוגיות טחינה טבעוניות וממכרות במיוחד
עוגיות קוואקר (שיבולת שועל) עם שוקולד ואגוזי מלך
נשיקות מרנג: קצפיות מתוקות שמכינים ברגע
רוצים אוזני המן של אופים מקצועיים?
מתכונים לאוזני המן של האופים והשפים הטובים ביותר בישראל, ממיקי שמו ועד קרין גורן, מחכים לכם באתר לבשל כמו שף