מרכיבים
2 כוסות אורז לבן (יסמין/פרסי)
1/2 כוס צימוקים שחורים
3/4 כוס גרגרי חומוס מבושלים ומקולפים (אפשר משימורים)
1/3 כוס שקדים מולבנים פרוסים/גפרורים
2 תפוחי אדמה בינוניים
שמן קנולה
1/4 כפית כוסברה יבשה
1/4 כפית כורכום
1 כפית שטוחה זרעי כמון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- משרים 2 כוסות אורז לבן בקערה עם הרבה מים למשך חצי שעה לפחות. בינתיים מכינים את יתר המרכיבים – בקערה מערבבים את הצימוקים עם גרגרי החומוס והשקדים. מקלפים תפוחי אדמה ופורסים לרוחב לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
- מרתיחים בסיר גדול ורחב כ-3-4 ליטר מים יחד עם כף מלח גס. שוטפים את האורז המושרה ומסננים מהמים. מבשלים את האורז במים הרותחים חצי בישול, במשך כ-5-10 דק' תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוציאים כל כמה דקות גרגר אורז מהמים ונוגסים בו כדי לבדוק – הגרגרים צריכים להיות מבושלים בדרגת "אל-דנטה", כלומר, לא קשים אך גם לא רכים ומבושלים לחלוטין. בשלב הזה מסירים מהאש, ומסננים את הנוזלים.
- מזליפים מעל האורז בהדרגה בין 4-6 כפות של שמן קנולה, ומערבבים היטב עד שכל הגרגרים מצופים בשכבה מבריקה של שמן. מאחדים עם תערובת הצימוקים.
- בסיר רחב וגדול יחסית, מחממים שמן על אש בינונית. מתבלים את השמן בכוסברה יבשה טחונה, כורכום וזרעי כמון, ומניחים את פרוסות תפוח האדמה בשמן החם.
- שופכים את תערובת האורז מעל תפוחי האדמה, בעזרת כף מסדרים אותו בצורה אחידה בסיר ו"מרחיקים" מעט מהדפנות. מכסים במכסה עטוף במגבת, למניעת בריחה של אדים מהסיר, מנמיכים את הלהבה למינימום ונותנים לאורז להתבשל כך במשך 40-50 דקות מבלי לפתוח את הסיר כלל!
- מסירים מהאש ומגישים מיד (אחרת תפוחי האדמה נשרפים ומאבדים מהפריכות) – בעזרת כף שטוחה, ומבלי לפגוע בתחתית תפוחי האדמה, מעבירים את שכבת האורז המבושל לקערת הגשה רחבה, לאחר מכן מחלצים את תפוחי האדמה מתחתית הסיר ומסדרים אותם מעל האורז שבקערה.
עוד מתכוני אורז שווים:
אורז מלא עם ירקות שורש צלויים
אורז עם אטריות שילדים אוהבים במיוחד
טופו ואפונה על אורז בנוסח אסיאתי
מוכנים לשלב הבא?
המתכונים הכי טובים של השפים והמסעדות המובילים בישראל מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות