מרכיבים
למילוי פרג
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס מים
1.5 כוסות פרג טחון
100 גרם ביסקוויטים פתי בר, טחונים במעבד מזון
שפריץ קטן של מיץ לימון
לבצק
150 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 ביצה
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
- מתחילים מהמילוי: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים והסוכר, ומורידים מיד מהאש. מאחדים בקערה עם פרג, ביסקוויטים ומיץ לימון, מערבבים היטב ומצננים מעט, לפני שמעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
- מכינים את הבצק: מערבבים את החמאה, הסוכר והביצה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למקרר לשעה, כדי שיהיה נוח לעבוד איתו.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- על משטח עבודה מקומח לשים את הבצק, ומרדדים לעובי 4 מ"מ. בעזרת כוס קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ, ומניחים במרכז כל אחד מהם כפית מהמילוי. מקפלים בעדינות פנימה משלוש פינות ליצירת אוזן המן, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 10-15 דקות עד שהאוזניים מזהיבות. מצננים לגמרי ומתנפלים.
עוד מתוקים שיילכו מצויין במשלוח מנות:
עוגיות טחינה טבעוניות וממכרות במיוחד
עוגיות קוואקר (שיבולת שועל) עם שוקולד ואגוזי מלך
נשיקות מרנג: קצפיות מתוקות שמכינים ברגע
רוצים לשדרג את אוזני ההמן שלכם?
מתכונים לאוזני המן של השפים והאופים הכי טובים בישראל מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות