מרכיבים
1/2 כוס קינואה, שטופה היטב
20 עגבניות שרי (אם יש בכמה צבעים, מה טוב)
1/2 תפוז
1/2 בצל סגול
מיץ מחצי לימון
שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- בסיר קטן מביאים לרתיחה את הקינואה עם כוס מים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות עד שהיא רכה וכל המים מתאדים. מצננים.
- חותכים את עגבניות השרי לחצאים; מקלפים את התפוז, מחלקים לפלחים, נפטרים מהגרעינים וקוצצים לפרוסות בשרניות; קוצצים דק את הבצל הסגול.
- מאחדים את הקינואה עם העגבניות, התפוז והבצל. מוסיפים את מיץ הלימון, יוצקים שמן זית בנדיבות ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים היטב, מתקנים תיבול ומגישים בטמפרטורת החדר.
עוד מתכונים נהדרים לחובבי הקינואה:
סלט מקסיקני של קינואה ותירס צלוי
סלט קינואה, מלפפון וגזר בניחוח אסיאתי
קציצות צמחוניות כתומות של קינואה וגזר
קציצות צמחוניות ורעננות של קינואה ואפונה
מה הלאה? המתכונים הכי טובים של השפים והמסעדות המובילים בישראל מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות