מרכיבים
3 כפות שמן זית
2 כרישות, שטופות היטב וקצוצות לטבעות דקות
700 גרם ברוקולי (ענפים ופרחים), קצוצים
2 שיני שום קצוצות
4 כוסות ציר עוף / ציר ירקות
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
יוגורט או שמנת חמוצה (אם רוצים)
אופן ההכנה
- מחממים בסיר שמן זית, ומאדים את טבעות הכרישה במשך כ-5 דקות עד לריכוך. נזהרים לא לשרוף. מוסיפים את הברוקולי והשום, ומאדים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות עד שהירקות רכים לגמרי.
- מורידים את הסיר מהאש וטוחנים למרקם אחיד באמצעות בלנדר מוט או מעבד מזון. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כעשר דקות נוספות עם מכסה סגור. מניחים למרק לעמוד כמה דקות בסיר הסגור לפני שמעבירים לקערות הגשה, ומסיימים בכף של יוגורט או שמנת חמוצה, אם רוצים, וחופן יפה של קרוטונים פריכים.
עוד מרקים מנצחים בקלי קלות:
מרק תפוחי אדמה צמחוני וסמיך במיוחד
מרק מינסטרונה עשיר ומשביע, כמו באיטליה
מרק ראמן אותנטי
מרק גזר פשוט ונהדר שגם ילדים אוהבים
מוכנים לשלב הבא?
מתכונים למרקים של השפים המובילים בישראל מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות