מרכיבים
½ כוס קינואה
1 כרובית קטנה
זוקיני בינוני
2 משמשים
חופן עלי נענע
שמן זית
אבקת שום
מלח ופלפל שחור
10 שקדים קלויים (אופציונלי)
1 לימון
כפית דבש
כמה טיפות שמן שומשום
אופן ההכנה
- בסיר קטן שמים ½ כוס קינואה וכוס מים. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כ-20 דקות, עד שהמים מתאדים. מניחים בצד ללא מכסה לצינון.
- מחממים תנור ל-220 מעלות. חותכים כרובית קטנה לפרחים, וזוקיני בינוני לקוביות בגודל 2 על 2 ס״מ. מפזרים את הכרובית והזוקיני בתבנית על גבי נייר אפייה, ומוסיפים שמן זית בנדיבות, חצי כפית אבקת שום, מלח ופלפל שחור. אופים כ-20 דקות עד לקבלת חריכה יפה וריכוך. מצננים.
- בקערה גדולה מערבבים את הקינואה עם הכרובית והזוקיני, ומוסיפים 2 משמשים קצוצים (לא דק מדי) וחופן עלי נענע קצוצים.
- בקערית קטנה מערבבים 3 כפות שמן זית, מיץ מלימון אחד, כפית דבש וכמה טיפות שמן שומשום. שופכים את הרוטב על הסלט, ומערבבים בעדינות ובנחישות. אפשר לבזוק כמה שקדים קלויים קצוצים גס ולקשט בעלי נענע.
#תגיות