הכי פשוט שיש, ככה טעים. הרבה מתכונים – כולל זה הקלאסי של אייל שני – מבקשים בישול מוקדם של הכרובית. אני מעדיף אותה ישר בתנור, כדי לשמור אותה מוצקה ונגיסה, עם קצת אקסטרה חריכה
מרכיבים
כרובית בינונית
שמן זית
אבקת שום (לא חובה)
שבבי צ׳ילי
מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות).
שוטפים את הכרובית היטב, מייבשים ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה. מושחים היטב בשפע שמן זית (הכי כיף בידיים), ומפזרים בנדיבות אבקת שום, שבבי צ׳ילי, מלח גס ופלפל שחור.
מכניסים לתנור ובודקים אחרי רבע שעה מה המצב שם. הכרובית צריכה להיות חרוכה היטב, ולא רכה מדי.