כשהיינו ילדים, הלביבות המועדפות עלינו בחנוכה היו אלה המתוקות מהגבינה הלבנה (לביבות תפוחי אדמה היו של המבוגרים). גם היום אין תחליף לטעם הנפלא והנוסטלגי שלהן
מרכיבים
2 ביצים בינוניות
3 כפות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
250 גרם גבינה לבנה
2 כפות סוכר
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים פרט לשמן בקערה גדולה עד למרקם אחיד.
יוצקים שכבה דקה של שמן למחבת טפלון על אש בינונית-גבוהה. מוזגים מהבלילה לביבות, ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה. אוכלים מיד עם מייפל, סירופ שוקולד של פעם או ריבת תותים ביתית.