מרכיבים
2 כפיות שמרים יבשים
1/2 כוס מים חמימים
1/4 כוס סוכר + כפית סוכר להתנעת השמרים
2.5 כוסות קמח לבן
2 ביצים גדולות
30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
שמן לטיגון עמוק
2 כפיות מלח
50 גרם אבקת סוכר
ריבת תותים ביתית למילוי (או קנויה, או כל מילוי אחר שאוהבים, כמו נוטלה, ריבת חלב וכו')
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים את השמרים עם המים וכפית סוכר. מניחים בצד כעשר דקות כדי להתניע את השמרים.
- בקערה גדולה שמים את הקמח, ויוצרים בתוכו גומה. שופכים לתוכה את המים עם השמרים, ביצים, יתרת הסוכר, החמאה והמלח. מערבבים באמצעות כף עץ או ביד עד שנוצר בצק דביק. מעבירים למשטח מקומח ולשים כעשר דקות עד שמגיעים לבצק במרקם רך, שחוזר למקומו לאחר שלוחצים עליו עם האצבע. אפשר כמובן גם לעשות הכל בקערת המיקסר, אבל אנחנו רוצים קצת מהקסם המסורתי של חנוכה, לא? מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מטלטלים אותה מעט כך שכל הבצק יצופה בשמן, ומכסים במגבת לחה. מניחים לבצק להכפיל את נפחו במשך כשעה.
- על גבי משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ. בעזרת כוס קורצים עיגולים בקוטר של סופגניה, ומכסים בניילון נצמד לרבע שעה של תפיחה נוספת.
- במחבת עמוק מחממים שמן לטיגון עמוק (אם יש מדחום, מתכווננים ל-175 מעלות). מטגנים את הסופגניות במחזורים קטנים, בהתאם לקוטר המחבת. מניחים כל עיגול בצק בשמן הרותח בעזרת כף מחוררת, ומטגנים כ-45 שניות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים את הסופגניות למגש עם נייר סופג, ומנפים מעליהן אבקת סוכר.
- ממלאים שקית זילוף עם צנתר במילוי שבחרתם, מחוררים בראש הסופגניה וממלאים כמות של בערך 2 כפיות. חג שמח!
עוד מטוגנים שיתאימו לחג:
אגרול ירקות ועוף כמו של אהרוני
ארנצ׳יני – כדורי אורז וגבינה מטוגנים ומושלמים
שניצלונים היסטריים מצופים בשבבי בייגלה מלוח
#תגיות