מרכיבים
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
כוס ורבע מים חמימים
2.5 כוסות קמח לבן + עוד קמח לפי הצורך
1/2 כפית מלח
1 כף שמן זית + עוד קצת לשימון הקערה
אופן ההכנה
- מערבבים את השמרים והסוכר עם 1/4 כוס מים חמימים. מניחים בצד 10 דקות ונותנים לשמרים להתחיל לעבוד.
- בקערת המיקסר (או קערה גדולה אחרת אם אתם מתכוונים ללוש את הבצק ביד) מערבבים 2.5 כוסות קמח עם המלח. יוצקים חור במרכז ויוצקים פנימה את תערובת השמרים, יחד עם שאר המים וכף שמן זית. לשים בעזרת וו הלישה במשך 10-15 דקות עד שהבצק חלק ורך, אבל לא דביק. מוסיפים קמח תוך כדי לפי הצורך. אם לשים ביד מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת יד לחה, ואז מעבירים למשטח מקומח להמשך הלישה הידנית, 10-15 דקות.
- משמנים קערה גדולה בעזרת שמן זית ומניחים בתוכה את כדור הבצק. מטלטלים את הקערה כך שהוא ייעטף בשמן זית. מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים שעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור ל-250 מעלות. מוציאים את כדור הבצק למשטח עבודה ומקפלים אותו מס' פעמים כדי להוציא את בועות האוויר. מחלקים ל-10 כדורים, מניחים על מגש ומכסים במגבת לחה. בעזרת מערוך יוצרים מכל כדור דיסקית בקוטר פיתה, ומניחים על משטח מקומח. מקמחים גם מלמעלה ומכסים בחיתוך בד או מגבת דקה, כדי שהפיתות לא יתייבשו.
- מקמחים תבנית אפייה, מסדרים 4 פיתות זו לצד זו, ואופים במדף הנמוך ביותר. אחרי 2-3 דקות (בהתאם לתנור שלכם) הופכים את הפיתות, ואופים מצדן השני, עד שהן תופסות צבע. מכסים את הפיתות המוכנות במגבת דקה, בזמן שהן מצטננות. בתיאבון!
מתכונים שהולכים בול לתוך הפיתה:
תפוחי אדמה כמו של אייל שני
ממרח נוטלה תוצרת בית
סלט טונה בסיסי שילדים אוהבים
#תגיות
במרכיבים רשום 3.5 כוס קמח
ובאופן ההכנה רשום 2.5 כןסות קמח
מה נכון?
תודה על שהפנית את תשומת לבי אילנית, תיקנתי במתכון! זה 2.5 כוסות ועוד קמח לפי הצורך…