מרכיבים
1.5 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (שריר או פילה מדומה, או אונטר-ריב אם אתם רוצים תבשיל קצת יותר שמן), חתוך לקוביות גדולות
2 כפות + כף שמן זית
5 בצלים גדולים, מקולפים וקצוצים לטבעות
3 שיני שום קצוצות
כף גרגרי פלפל שחור שלמים
3 כפות גדושות פפריקה מתוקה או חריפה, או שילוב ביניהם (אפשר גם מעושנת, אם אוהבים)
כפית קינמון טחון
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות חומץ בן יין
1.5 ליטר מים
2 כפיות מלח
8 תפוחי אדמה מקולפים, חתוכים לרבעים
אופן ההכנה
- בסיר כבד מחממים 2 כפות שמן, וצורבים היטב את קוביות הבשר מכל הצדדים. מוציאים לקערה.
- מוסיפים כף שמן, ומשחימים בסבלנות את הבצלים. מוסיפים שום, פלפל, פפריקה וקינמון, ומטגנים כדקה עד שהתבלינים מפיצים ריח. מוסיפים את רסק העגבניות, החומץ, המים והמלח ומערבבים. מוסיפים את קוביות הבשר, מביאים לרתיחה, ומבשלים שעתיים על אש נמוכה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים לפחות שעתיים נוספות. אם רוצים תבשיל סמיך יותר, משאירים פתח קטן כדי שחלק מהנוזלים יתאדו. אוכלים על אורז לבן או קוסקוס, ומתפללים שהגשם יכה בחלון בדיוק בזמן הארוחה.
עוד מתכונים חורפיים:
מרק עוף צח שילדים אוהבים, כמו של סבתא נורית
מרק ראמן אותנטי
מרק עגבניות צח מושלם, של סבתא נורית
#תגיות