פודינג לחם הוא קינוח לא כל כך שגור במטבח הישראלי, וחבל. בפעם הבאה שאתם תוהים מה לעשות עם לחם בן יומיים, פנו לעצמכם 7 דקות והכינו את הפודינג המופלא והקל הזה
מרכיבים
2 כוסות חלב
40 גרם חמאה + מעט חמאה לשימון התבנית
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/2 כיכר לחם / חלב חתוכה לפרוסות ואז לקוביות
2 ביצים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר קטן מחממים על אש קטנה חלב, חמאה, תמצית וניל, סוכר, קינמון ומלח. מבשלים רק עד שהחמאה נמסה. מורידים מהאש ומניחים להצטנן.
משמנים בחמאה תבנית ומעבירים אליה את קוביות הלחם.
טורפים את הביצים ומערבבים אותן לתוך תערובת החלב שהתקררה בינתיים. מוזגים את התערובת על קוביות הלחם. מניחים ללחם לספוג את נוזלי התערובת במשך שעה לפני שמכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-40 דקות, עד ששולי הלחם מזהיבים מעט. אוכלים חם או בטמפרטורת החדר.
רוצה מתכונים חדשים כל שבוע
בכיף 🙂 בתחתית כל עמוד מתכון תמצאי מקום להזין בו מייל, ותקבלי את המתכונים החדשים מדי שבוע!
אשמח לקבל מתכונים
היי חוה, בתחתית כל מתכון יש מקום להכניס מייל ולהצטרף לרשימת הדיוור שלנו!