מחפשים משהו בריא לנשנש עם קצת פחות רגשות אשם? התפוצ'יפס הביתיים האלה עשויים מבטטה, ומשלבים מתוק ומלוח יחד עם קריספיות. מה עוד צריך בעצם?
מרכיבים
2 בטטות שטופות היטב, לא קלופות
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
קורט פפריקה חריפה (לא חובה)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-120 מעלות.
בעזרת קולפן או מנדולינה פורסים מהבטטות עיגולים דקים ואחידים. טובלים את עיגולי הבטטות בשמן זית, ומפזרים עליהם מלח ופפריקה, אם משתמשים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך שעתיים, עד שעיגולי הבטטה מזהיבים יפה. אחרי שעה של אפייה הופכים את הצ'יפס. אם אתם יודעים שהתנור שלכם לא אופה באופן אחיד, כדאי גם להפוך את התבנית מדי חצי שעה לאפייה אחידה ככל האפשר. אוכלים עם מיונז ביתי, יוגורט או סתם ככה. מאחסנים בכלי אטום אם הצלחתם לא לגמור הכל מיד.