מרכיבים
4 תפוחי אדמה לא מקולפים
2 מלפפונים חמוצים, קצוצים דק
2 כפות צלפים (אופציונלי)
צנצנת אנשובי קטנה
2 כפיות חרדל
1/4 כוס שמן זית או קנולה (למדתי מחיים כהן ששמן קנולה עובד יפה מאוד עם סלט תפוחי אדמה)
כפית חומץ
1 שן שום מגוררת
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים מומלחים מעט, רק עד שמתרככים מספיק בשביל לאכול. מסננים ומצננים. הם ימשיכו להתבשל עוד קצת במהלך הצינון. כשאפשר לעבוד איתם, מקלפים, חותכים לקוביות גדולות ומניחים בקערה. מוסיפים את קוביות המלפפונים החמוצים ואת הצלפים, אם אתם בקטע.
- מסננים את השמן מצנצנת האנשובי (השמן באנשובי הסטנדרטיים לא מאיכות טובה). מוסיפים לצנצנת את החרדל, מעט שמן הזית (בהנחה שלא כל הכמות נכנסת לצנצנת, אפשר להוסיף אותו ישירות לסלט), החומץ והשום. מנערים היטב, עד שחתיכות האנשובי מתפרקות מעט. יוצקים על תפוחי האדמה יחד עם יתרת שמן הזית. מוסיפים מלח ופלפל שחור, מערבבים בעדינות ואוכלים כשתפוחי האדמה עדיין חמימים.
עוד סלטים שכיף וקל להכין ולאכול:
סלט קישואים מטוגנים למחצה
סלט צנוניות וסלרי בוויניגרט חרדל ושום
פרחי כרובית מטוגנים בטחינה
#תגיות