מרכיבים
1-1.5 ק"ג מלפפונים קטנים ומוצקים
2 ליטר מים רותחים
3 כפות מלח גס
צרור קטן שמיר
3 גבעולי סלרי חתוכים גס
5 שיני שום, קלופות וחצויות
כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
צנצנת גדולה להחמצה, מעוקרת (מדריך לעיקור אפשר למצוא כאן)
אופן ההכנה
- ממיסים במים הרותחים את המלח, ומניחים להם להצטנן בשקט.
- שוטפים היטב ידיים. מניחים חצי מכמות השמיר בתחתית הצנצנת המעוקרת, ומסדרים את המלפפונים בצפיפות, הכי טוב בעזרת מלקחיים. בין השכבות מוסיפים את הסלרי, השום, הפלפל וייתרת השמיר.
- מכסים במים את המלפפונים עד הסוף, כך שהם לא יבואו במגע עם האוויר. סוגרים היטב, ומניחים את הצנצנת במקום מוצל וחמים. לאחר 6-7 ימים המלפפונים מוכנים. שומרים במקרר בתוך הצנצנת ונהנים מאספקה שוטפת של מלפפונים ביתיים ונהדרים. זה הזמן להכין צנצנת נוספת!
מתכונים שהולכים טוב עם מלפפונים חמוצים:
סלט טונה בסיסי שילדים אוהבים
סלמון כבוש (גרבלקס) תוצרת בית
עוף ברוטב טריאקי ביתי
#תגיות