מרכיבים
עוף שלם / 6 כרעיים / 12 כנפיים
צרור גדול פטרוזיליה
צרור גדול שמיר
10 כוסות מים
שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
2 גזרים על קליפתם, שטופים היטב, חתוכים לטבעות עבות
2 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות גדולות
1 קישוא גדול, חתוך לטבעות עבות
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
כף סוכר חום
1-2 כפיות מלח
1/2 פלפל שחור גרוס
3 עלי דפנה
אופן ההכנה
- מניחים את צרורות הפטרוזיליה והשמיר בתחתית הסיר, ועליהם את העוף השלם או חלקי העוף. מוסיפים 10 כוסות מים – לא פחות ולא יותר – ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- בזמן שהמים מתחממים, מתפנים לחתוך את כל הירקות לפי ההנחיות, ומוסיפים לסיר. מסיימים בסוכר, מלח, פלפל ועלי דפנה.
- כשהמרק רותח מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים שעתיים על רתיחה מינימלית.
- כשהמרק מוכן חשוב לסנן את הירקות, כדי שלא יישתו את כל המים, וגם כי הילדים – מה לעשות – אוהבים מרק צח. שמרו את העוף והירקות בכלי נפרד והוסיפו כשאתם מחממים את המרק למי שאוהב.
עוד מרקים מנצחים:
מרק ראמן אותנטי
מרק עגבניות צח מושלם, של סבתא נורית
גספאצ'ו עגבניות קל ומרענן
#תגיות