הסוד הקטן בפירה הפשוט והקלאסי הזה הוא לא להתעצל ולהמיס את החמאה בתוך החלב בנפרד, לפני שמשלבים אותם עם תפוחי האדמה המבושלים. התוצאה מנחמת ורכה במיוחד
מרכיבים
1 קילו תפוחי אדמה מקולפים, חתוכים לרבעים
50 גרם חמאה
כוס חלב
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
בסיר גדול מרתיחים מים בשפע, ומוסיפים כפית מלח. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים כרבע שעה, עד שהם מתרככים אבל לא יותר מדי. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
בסיר קטן מחממים את החלב והחמאה על אש נמוכה, רק עד שהחמאה נמסה.
יוצקים בהדרגה את תערובת החלב והחמאה לתוך תפוחי האדמה המבושלים, תוך כדי מעיכה וערבוב באמצעות מועך פירה, או סתם מזלג. ממשיכים עד שכל הנוזלים נטמעים בתפוחי האדמה, ומתקבל פירה רך ומשגע. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם (אם הילדים לא אוהבים אפשר לוותר על הפלפל כמובן).