מאפינס של בננות בשלות, ניחוח קינמון משכר וחתיכות בשרניות של שוקולד מריר שצצות בכל ביס. והכי טוב? כל העסק יוצא מהתנור פחות מחצי שעה מהרגע שהתחלתם להכין
מרכיבים
1 כוס קמח לבן
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר
2 בננות גדולות ובשלות
ביצה גדולה
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות קטנות
תבנית מאפינס
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית מאפינס של 6/12 שקעים.
מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון וסוכר בקערה. בקערה נפרדת מועכים היטב את הבננות, מוסיפים את הביצה והחמאה ומערבבים היטב. מוזגים לקערת היבשים, מערבבים לאיחוד ומוסיפים את חתיכות השוקולד. מערבבים שוב כדי שהשוקולד יתפזר באופן אחיד בתערובת.
יוצקים את הבלילה לשקעים (אפשר להשתמש גם במנג'טים, ואז אין צורך לשמן את התבנית כמובן). אופים כ-15-20 דקות, בהתאם לתבנית שבחרתם. מצננים לגמרי לפני שמחלצים את המאפינס.