סלט פתיתים תמיד כיף על השולחן, אבל מנת פתיתים כזו עוד לא הכנתם, באחריות! לא אוכלים שרימפס? פשוט החליפו בעוף
מרכיבים
1 כוס פתיתים
½ ק"ג גבעולי ברוקומיני
1 קישוא גדול
1 פלפל ירוק חריף
250 גרם שרימפס (אני חושב שהקפואים מצויינים למטרה הזאת, אבל כמובן שאפשר גם טריים)
שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
צ'ילי גרוס
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מכינים את הפתיתים לפי הוראות היצרן. מניחים להצטנן.
חולטים את גבעולי הברוקומיני במים רותחים למשך דקה, ולא יותר. מייבשים.
על מחבת פסים עם מעט שמן זית שמים את הברוקומיני, הקישוא והפלפל החריף, משפריצים מעל שמן זית, מפזרים מלח ופלפל שחור וצולים עד עד שהם מקבלים סימני חריכה. חותכים את הברוקומיני לפסים קצרים ומשאירים את הראשים שלמים. חותכים את הקישוא לקוביות, ואת הפלפל החריף קוצצים דק.
אם משתמשים בשרימפס קפואים, מפשירים אותם לחלוטין. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה, ומקפיצים את השרימפס כדקה עם שום, צ'ילי גרוס מלח ופלפל, עד שהם משנים את צבעם.
בקערה גדולה מערבבים את הפתיתים עם הירקות הצלויים והשרימפס, כולל השום הצלוי והשמן שנותר במחבת. סוחטים מעל את הלימון, מתקנים תיבול ומגישים.
פתיתים זה החיים