השילוב של הבירה הופך את הלחם הזה לאוורירי במיוחד, והדבש נותן מתיקות שאי אפשר לעמוד בפניה. אל דאגה, האלכוהול מתאדה בזמן האפייה, והילדים מתים על הלחם הזה
מרכיבים
3 כוסות קמח לבן (הכי טוב קמח לבן מיוחד ללחם, אבל גם רגיל יעשה את העבודה)
כפית מלח
3 כפיות אבקת אפייה
בקבוק קטן (330 מ"ל) בירה בהירה, למשל קרלסברג או מכבי
3 כפות שמן
3 כפות דבש
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים פנימה את הבירה, השמן והדבש, ומערבבים שוב עד שהבלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה ייעודית ללחם או תבנית אינגליש-קייק משומנת. אופים כשעה, עד שהכיכר מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי (או עד שאי אפשר יותר לעמוד בריח שמציף את הבית).
מצננים כחצי שעה בתבנית לפני שמחלצים את הכיכר בזהירות. אוכלים כשהלחם עוד חמים, ואם נשאר שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד יומיים. אבל אל דאגה, זה נגמר הרבה יותר מהר.