בא לכם על קרוטונים פריכים אבל אין זמן או סבלנות להכין אותם על חום נמוך בתנור? מתברר שהם יוצאים נפלאים וקריספיים גם כשמכינים אותם במחבת, בערך בחצי הזמן
מרכיבים
4 פרוסות לחם
4 כפות שמן זית
כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מניחים את פרוסות הלחם זו על גבי זו וחותכים לקוביות שוות, בערך 2X2 ס"מ. מעבירים לקערה, מוסיפים את השמן, האורגנו, המלח והפלפל ומערבבים היטב (הכי נוח לעבוד עם קערת ערבוב גדולה מאלומיניום, ופשוט להקפיץ את הקרוטונים) עד שכל הקוביות מתכסות היטב בשמן ותבלינים.
מחממים מחבת גדולה על אש בינונית, וצולים את הקרוטונים בסבלנות , כ-20 דקות. מדי כמה דקות מערבבים או מקפיצים, עד שכל הקרוטונים הופכים פריכים. מוסיפים לסלט, למרק עגבניות או אוכלים סתם ככה כחטיף. שומרים בכלי אטום במזווה כשבוע.