סלט עוקצני, רענן ופריך עם שילוב צבעים עז שאי אפשר לעמוד בפניו. כל כך יפה שכמעט חבל לאכול אותו, אבל ברגע שמתחילים אי אפשר להפסיק
מרכיבים
10-15 צנוניות טריות ויפות
5 גבעולי סלרי, כולל העלים
1/2 כוס שמן זית
שן שום מגוררת
כף חומץ בלסמי או חומץ בן יין
כף חרדל אנגלי חריף
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
פורסים את הצנוניות לעיגולים דקים בעזרת סכין או מנדולינה. קוצצים את גבעולי הסלרי דק, כולל העלים. הם אלה שנותנים נופך מעניין למרקם של הסלט. מערבבים בקערה.
בצנצנת קטנה עם מכסה מערבבים שמן זית, שום, חומץ חרדל ומלח. סוגרים ומשקשקים היטב, ויוצקים מעל הסלט.