אחד הקסמים הגדולים של המטבח הים תיכוני: מינימום של מרכיבים באיכות גבוהה, עיבוד זריז במעבד המזון, והרי לכם קלאסיקה – משחה שחורה משחור שטעמה טעם גן עדן
מרכיבים
250 גרם זיתים שחורים, מגולענים
צרור פטרוזיליה, קצוץ גס מאוד
2 שיני שום
1/2 פלפל אדום חריף טרי (אופציונלי)
קורט מלח
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
במעבד מזון או בלנדר מעבדים את כל המרכיבים פרט לשמן הזית למחית חלקה.
מוסיפים בהדרגה את שמן הזית תוך כדי פעולת המעבד, עד שהוא נבלע לחלוטין, ומתקבל מרקם סמיך של ממרח. שומרים בצנצנת אטומה במקרר, ומורחים על לחם טרי או כבסיס לברוסקטות.