הלחם בננה הזה הוא אחד הקסמים הגדולים של האפייה: מערבבים כמה מרכיבים בקערה אחת, מכניסים לתנור ותוך פחות משעה יש לכם לחם בריא ומזין שממלא את הבית בניחוח מטריף
בקערה גדולה מועכים היטב את הבננות. מוסיפים את החמאה המומסת ומאחדים היטב.
מוסיפים את הסוכר, המלח, הביצה ואבקת האפייה, ולבסוף מערבבים פנימה את הקמח עד למרקם אחיד.
יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, ואופים 50 דקות עד שעה, או עד שקיסם שננעץ במרכז הכיכר יוצא נקי. מניחים להצטנן מעט לפני שמחלצים את הכיכר הריחנית מהתבנית. מנסים בכל הכוח להתאפק עוד שעה, עד שהלחם מתקרר לגמרי לפני שפורסים. משתדלים לא לחסל הכל בבת אחת. בתיאבון!
כל הכבוד על המתכונים
הייתי רוצה לקבל מתכונים לילדים שלא אוהבים כ"כ ירקות
יש פה לא מעט כאלה, אבל אני ממשיכה לעבוד על זה 😄
היי,
יש אופציה אחרת במקום החמאה? תודה רבה
היי שרה, אפשר להמיר את החמאה ב-1/4 כוס שמן ניטרלי (קנולה למשל). בהצלחה 🙂