קציצות צמחוניות נפלאות שמבוססות על כרובית וטופו, עם רעננות מטריפה שמתקבלת מצרור שלם של נענע, וניחוח אסיאתי שמגיע משמן השומשום בתערובת. גם ילדים אוהבים אותן
מרכיבים
כרובית בינונית
בצל
כף שמן זית + שמן זית לאפייה
300 גרם טופו
צרור נענע, קצוצה דק
כפית כורכום
כפית פפריקה
כף שמן שומשום
2 שיני שום מגוררות
ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מגררים את פרחי הכרובית במגררת לקערה גדולה. מכסים במים רותחים ומאדים כעשר דקות. מסננים ומניחים בצד.
מחממים כף שמן במחבת, ומטגנים על אש בינונית את הבצל, עד שמתרכך ומשחים מעט.
לקערה גדולה מגררים את הטופו ומוסיפים את שאר המרכיבים, כולל הכרובית והבצל. מערבבים היטב ומעבירים למקרר לשעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
צרים מהתערובת קציצות קטנות ומעט פחוסות, ומסדרים אותן על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב. מזליפים מעט שמן זית על כל קציצה ואופים כ-40 דקות, עד שהקציצות משחימות (אין צורך להפוך, הן יקבלו צבע גם מלמטה בזכות נייר האפייה המשומן).