גירסה אסיאתית לאחד הסלטים הכי אהובים שיש: פלפלים קלויים במשרה של סויה, דבש, חרדל והרבה שום. שמן השומשום מוסיף ארומה אסיאתית שאי אפשר לעמוד בפניה
מרכיבים
6 פלפלים אדומים וצהובים
1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
לרוטב
2 כפות סויה
2 כפות שמן קנולה
2 כפות חומץ אורז או חומץ בן יין לבן
כף שמן שומשום
כף דבש
כף חרדל
4 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 250 מעלות בגריל עליון.
חותכים כל פלפל ל-4 החזיתות שלו, ללא גרעינים. אם משתמשים בפלפל חריף משאירים אותו שלם. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשהקליפה כלפי מעלה, ומניחים גבוה בתנור. קולים את הפלפלים כ-15 דקות, עד שהקליפה נשרפת. מעבירים את הפלפלים בעודם לוהטים לשקית סנדוויצ'ים. סוגרים היטב ומניחים לרבע שעה בצד.
בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בכלי פיירקס עם מכסה שבו יאוחסנו הפלפלים.
מוציאים את הפלפלים מהשקית ומקלפים מהם את הקליפה. אם נשארות חתיכות מהקליפה השרופה לא נורא, זה מוסיף ארומה נהדרת.
מערבבים עם הרוטב ומאחסנים במקרר לפחות יום לספיגת טעמים עד שאוכלים.