לא רק שהקרקרים האלה בריאים וקריספיים עד שאי אפשר להפסיק לנגוס בהם, אפילו ילדים מתשגעים עליהם, בזכות גרעיני הדלעת והחמניות שמשובצים בהם כמו יהלומים
מרכיבים
2 כוסות קמח כוסמין לבן
2 כוסות שיבולת שועל דקה
60 מ"ל שמן זית
כף מלח
3 כוסות מים
כוס גרעיני חמנייה
כוס גרעיני דלעת
כוס שומשום מלא
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים היטב בקערה גדולה קמח, שיבולת שועל, שמן זית, מלח ומים. התערובת תהיה נוזלית למדי, אל חשש. מוסיפים את גרעיני החמניה, הדלעת והשומשום ומערבבים היטב.
מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה, ומשמנים אותו היטב. מחלקים את הבלילה בין התבניות, ומשטחים בעזרת לקקן סיליקון או גב של כף גדולה.
אופים כ-10 דקות עד להתייצבות חלקית. מוציאים, וחותכים לקרקרים בגודל הרצוי (אני חותכת כך שיתקבלו 4X5 קרקים בכל תבנית). הכי נוח לחתוך בעזרת גלגלת פיצה, אם יש. אם אין מסתפקים בסכין חדה.
מורידים את הטמפרטורה ל-120 מעלות וממשיכים לאפות כשעה על חום נמוך, עד שהקרקרים מתייבשים לחלוטין. בודקים מדי פעם לוודא שלא נשרף.
מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין (סבלנות!) לפני ששוברים לקרקרים. מאחסנים בקופסה אטומה במזווה.