מרכיבים
חבילת עלי סיגרים, מופשרים לפי ההוראות
2 גזרים, קצוץ לגפרורים
1/2 כרוב, קצוץ דק
2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
כף ג׳ינג׳ר קצוץ
שן שום מגוררת
חבילת נבטים
חבילת פטריות שמפיניון, קצוצות דק
1/2 כוס עוף, קצוץ דק בסכין (לא במעבד מזון)
3 כפות סויה
כף יין יבש
כפית סוכר חום
שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מחממים במחבת רחבה 3 כפות שמן, ומקפיצים את השום והג׳ינג׳ר כדקה, תוך כדי ערבוב. נזהרים שלא יישרפו. מוסיפים את הגזר, הכרוב, הבצל הירוק, הנבטים, הפטריות והעוף, ומטגנים 2-3 דקו תוך כדי ערבוב.
- מערבבים בקערה את הסויה, היין והסוכר ויוצקים למחבת. ממשיכים לבשל 2 דקות נוספות, עד שהמרכיבים מתאחדים. מורידים מהאש ומצננים לחלוטין.
- במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק.
- פורסים עלה בצק על משטח העבודה ומניחים פס מהמילוי על שליש העלה הקרוב אליכם. מתחילים לגלגל כלפי הצד הרחוק, מקפלים את שני הצדדים פנימה וממשיכים בגלגול. אפשר למרוח מעט מים על השוליים לפני שסוגרים כדי להדביק טוב יותר, אבל אני מצאתי שאין בזה ממש צורך כל עוד האגרולים מונחים כשהפתח למטה, ולא מתמהמהים מדי לפני הטיגון. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הבצק.
- מטגנים את האגרולים במחזורים של 4-5 ולא יותר. מטגנים דקה-שתיים עד שהאגרולים שחומים מכל הצדדים.
עוד קלאסיקות אסיאתיות:
קל ובריא: פאד תאי טופו
ספרינג רולים של ירקות מוקפצים וטופו ברוטב חמאת בוטנים
פאד תאי שרימפס כמו של ג'ירף
רוצים עוד? המתכונים הכי טובים של ישראל אהרוני מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות