שילוב יפהפה של צבעים ומרקמים: השחור של העדשים, האדום של הרימון, הלבן של הפטה והירוק של הפטרוזיליה הופכים את הסלט הזה לדוגמן צמרת עם המון טעם
מרכיבים
כוס עדשים שחורות, שטופות ומסוננות
חצי כוס גרגרי רימון
בצל סגול קצוץ דק
צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
100 גרם פטה
שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מביאים לרתיחה את העדשים עם הרבה מים. מבשלים כ-20 דקות, רק עד שהעדשים מתרככות מעט. מקפידים לא לבשל יותר מדי. מסננים ומצננים מעט. מעבירים לקערה.
מוסיפים לעדשים את גרגרי הרימון, הבצל הסגול והפטרוזיליה ומערבבים.
יוצקים שמן זית בשפע, מיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים. מפוררים את הפטה מעל הסלט ומסיימים בעוד שלוק של שמן זית. אוכלים את הסלט בעודו חמים, או בטמפרטורת החדר.