נכון שזה לא פשוט כמו לקנות בסופר צנצנת, אבל זה גם לא מסובך והרבה (הרבה) יותר בריא. הכינו בעצמכם חמאת בוטנים ביתית, ולא תוכלו לחזור אחורה לחמאת בוטנים קנויה
מרכיבים
300 גרם בוטנים, לא קלויים, קלופים (הכי קל ונוח עם בוטנים חצויים)
1/2 כפית מלח
1-2 כפיות דבש
1-3 כפיות שמן בוטנים או שמן צמחי ניטרלי
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בתבנית מרופדת בנייר אפייה קולים את הבוטנים במשך 5 דקות. מערבבים וממשיכים לקלות 5 דקות נוספות, או עד שהם מקבלים גוון זהוב בהיר ומתחילים להפיץ ריח. נזהרים שלא יישרפו.
מעבירים את הבוטנים הקלויים למעבד מזון, ומעבדים 3-4 דקות למרקם משחתי.
מוסיפים דבש ומלח. אם המרקם לא מספיק רך, מוסיפים גם מהשמן בהדרגה. ממשיכים לעבד עד שמגיעים למרקם הרצוי.