מגש ברוסקטות בצבעים וטעמים משגעים שיתחיל כל ארוחה איטלקית בזבנג לפנים. אם אתם לא אוהבים חריף כמוני אתם יכולים להשמיט את הפלפל או להוריד בכמות לפי הטעם
מרכיבים
5 פרוסות לחם (הכי טעים מחמצת), חצויות
שן שום קלופה
½ ק״ג עלי תרד
3 עגבניות תמר בשלות
חופן זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
1 פלפל ירוק חריף
מלח גס ופלפל שחור
שמן זית
פרמז׳ן לגילוף
אופן ההכנה
קולים את פרוסות הלחם על מחבת פסים, עד שהן פריכות משני הצדדים. משפשפים כל פרוסה בשן השום ומזלפים מעט שמן זית.
במחבת מחממים כף שמן זית, ומאדים ½ ק״ג עלי תרד רק עד שהם מאבדים מעט מנפחם אבל לא הופכים לדייסה, כ-2-3 דקות.
בינתיים קוצצים דק 3 עגבניות תמר בשלות ומעבירים לקערה יחד עם חופן זיתי קלמטה ופלפל ירוק חריף קצוץ דק. מתבלים במלח גס ופלפל שחור, ומוסיפים שלוק יפה של שמן זית.
מרכיבים את המנה: מניחים את הברוסקטות בצלחת גדולה. על כל פרוסה מניחה בעדינות את התרד המוקפץ ואת תערובת העגבניות והזיתים. לסיום מגלפים מעל רצועות פרמז׳ן, ומתפעלים מחגיגת הצבעים המשגעת שמונחת על השולחן.