מרכיבים
15 משמשים חצויים ומגולענים
7 כפות סוכר
60 מ"ל מים
2 חבילות (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
4 כפות דבש
500 מ"ל יוגורט כבשים או עיזים
אופן ההכנה
- מבשלים בסיר על אש גבוהה את חצאי המשמשים עם סוכר ומים, עד שהסוכר מתקרמל והמשמשים מתרככים מעט. מסירים מהאש.
- מקציפים את השמנת והדבש עד שנוצרת קצפת יציבה, ומקפלים פנימה את היוגורט בזהירות, כדי לא להרוס את הקצפת. מעבירים את התערובת לתבנית רחבה.
- חותכים את חצאי המשמשים לרבעים, ומפזרים בתוך התערובת. מעבירים לפריזר לשעתיים וחצי, כשמדי חצי שעה מערבבים את המקפא מבחוץ פנימה. מעבירים לכלים אישיים או זוללים ישר מהתבנית כשהמקפא עדיין מעט רך.
עוד קינוחים פשוטים וכיפיים:
סופלה מייפל אוורירי משני מרכיבים בלבד
גלידה טבעונית הורסת מבננה וחמאת בוטנים
טירמיסו אלוהי במינימום עבודה
#תגיות