לא צריך לקנות לחמניות בסופר. קל ופשוט להכין בתנור הביתי לחמניות חלב רכות שכיף למלא בכל דבר שאוהבים לבית הספר, או לארוחת הערב. מתכון שתמיד מצליח
מרכיבים
225 מ"ל חלב
75 גרם חמאה
4 כוסות קמח לבן
2 כפות סוכר
ביצה בינונית
שקית שמרים טריים
כפית מלח
אופן ההכנה
ממיסים בסיר חלב וחמאה, ומניחים בצד להצטנן.
שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר, הביצה, השמרים והמלח, ואת תערובת החלב והחמאה. לשים 8-10 דקות, עד שנוצר בצק אחיד. מכסים במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח חצי שעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט, ומחלקים ל-10 חתיכות שוות. יוצרים צורת לחמניה עגולה, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים לתפיחה נוספת של חצי שעה.