אין קל, טעים ובעיקר מספק מלהכין בעצמכם סלמון כבוש, או גרבלקס. מתכון שכל מה שצריך בשבילו זה סבלנות, בזמן שהמלח והסוכר עושים את הקסמים שלהם על בשר הסלמון
מרכיבים
250 גרם מלח גס
250 גרם סוכר
כף פלפל שחור גרוס
כוס שמיר קצוץ גס
קילו פילה סלמון, עם עור
אופן ההכנה
בקערה מערבבים היטב מלח, סוכר, פלפל ושמיר.
מניחים 2 יריעות גדולות של ניילון נצמד (שיעטפו בנוחות את נתח הסלמון משני צדדיו) זו על זו.
מפזרים על היריעה חצי מתערובת המלח והסוכר, ומסדרים בצורת הנתח. מניחים על התערובת את הסלמון, ומכסים אותו בחצי השני של תערובת הכבישה. עוטפים את הסלמון היטב בניילון מכל צדדיו.
מניחים את הסלמון העטוף בתוך תבנית, ומניחים עליו קרש או משטח שטוח אחר, ועליו כמה משקולות מאולתרות (קופסאות שימורים למשל), ומעבירים למקרר ל-12 שעות.
אחרי 12 שעות, מרוקנים את הנוזלים שהצטברו בתבנית, הופכים את הנתח לצידו השני, מניחים קרש ומשקולות ומעבירים ל-12 שעות נוספות במקרר.
חוזרים על הפעולה פעם אחת נוספת, כך שבסופו של דבר הדג נכבש כ-36 שעות.
מוציאים את הנתח הכבוש מהניילון, ומנקים אותו מתערובת הכבישה והנוזלים. אם אפשר להתאפק מחזירים למקרר ללא כיסוי לכמה שעות, כדי שיתייבש עוד קצת.
חותכים לפרוסות דקות ואוכלים מעל בייגל עם שמנת, או על לחם וחמאה. שומרים את הסלמון במקרר בכלי אטום עד 4 ימים.
רוצים להכין בעצמכם עוד דברים שאתם בדרך כלל קונים? קבלו: