מרכיבים
לקציצות
4 בצלים, קצוצים דק
1 קילו קרפיון טחון ללא עור ועצמות (מבקשים את האידרות והראשים בנפרד)
5 ביצים בינוניות
2/3 כוס קמח מצות
2 כפות סוכר
כפית גדושה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לציר
מים (בין 2-3 ליטר, בהתאם לקוטר הסיר)
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 כפות סוכר
כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
ראשים ואידרות של הקרפיון
3 גזרים שלמים, שטופים היטב
אופן ההכנה
- מכינים את הגפילטע פיש יום לפני הארוחה.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, הכי טוב בעזרת כפפות ניילון. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות של רבע שעה – חצי שעה.
- בסיר רחב ונמוך יחסית (או מחבת רחבה וגבוהה, תלוי איך אתם מסתכלים על זה, העיקר שיהיה מקום לשתי שכבות של קציצות), ממלאים מים בגובה 5 ס״מ. מוסיפים את הבצלים, הסוכר, המלח והפלפל השחור ומביאים לרתיחה.
- בעזרת כפות ידיים לחות יוצרים קציצות פחוסות מתערובת הדגים. הן צריכות להיות קטנות יותר מאיך שאתם מדמיינים את התוצאה הסופית, מפני שהן מתנפחות בבישול. מניחים בעדינות שכבה של הקציצות בסיר, ומעליהן שמים את האידרות והראש. מסדרים שכבה נוספת של קציצות, ומעליה מניחים את הגזרים השלמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים עם מכסה כשעתיים.
- מסירים את המכסה ונותנים לדגים להצטנן מעט. מעבירים בזהירות את קציצות הדגים לכלי אטום, ומאחסנים במקרר. את הציר מסננים ומאחסנים בכלי נפרד במקרר.
- להגשה מניחים קציצה אחת, פרוסת גזר ולידה כף מהציר. חג שמח!
עוד מתכונים לחג:
טירמיסו דובשניות ורימונים לראש השנה
פילה סלמון בזיגוג של סוכר חום
סלמון צלוי ברוטב סויה, חמאה וגרידת לימון
#תגיות