מרכיבים
1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
1/4 כוס סוכר חום
1 כוס קמח תירס (הכי טוב קמח איטלקי לפולנטה)
½ 1 כוסות רוויון
1 ביצה גדולה
⅓ כוס שמן זית
100 גרם פטה
1 כף טימין טרי או מיובש
תבנית מאפינס של 12 שקעים (או 6 אם זה מה שיש לכם)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
- בקערה מערבבים קמח, רוויון, ביצה ו-⅓ כוס שמן זית.
- בקערה נפרדת מערבבים כוס קמח לבן, כפית אבקת אפייה, כפית סודה לשתייה, ½ כפית מלח ו-¼ כוס סוכר חום.
- מערבבים את שתי התערובות היטב, ומוסיפים 100 גרם פטה מפוררת ביד, וכף תימין.
- משמנים את התבנית במעט שמן זית או חמאה (והכי נוח ספריי שמן זית), ומחלקים את התערובת לשקעים. אופים 15-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.
עוד מאפים מלוחים כיפיים וקלים להכנה:
קיש בצלים עם בצק פטנט
לחם תירס זהוב ומשגע
פשטידת בצל וצ’דר בקלי קלות
רוצים עוד? המתכונים הכי טובים של השפים והמסעדות המובילים בישראל מחכים לכם באתר לבשל כמו שף
#תגיות