מרכיבים
250 גרם דובשניות
250 מ״ל קפה (אני מכין כוס נספרסו במכונה ומשלים עם מים פושרים)
כף דבש
500 גרם גבינת מסקרפונה
כפית תמצית וניל
100 מ״ל שרי מתוק או ליקר רימונים (אפשר גם בלי)
קליפה מגוררת ומיץ מתפוז אחד
150 גרם גרגרי רימון
אופן ההכנה
- בתבנית מלבנית לעוגה (25 על 32 ס״מ) מסדרים את הדובשניות בצפיפות. אפשר גם בכוסות אישיות אלגנטיות, ואז חוצים את הדובשניות ומסדרים בתחתית הכוסות בכמה שכבות.
- יוצקים את הקפה מעל הדובשניות.
- בזמן שהקפה נספג, מקציפים את המסקרפונה בקערה גדולה עם כף דבש. מוסיפים את תמצית הווניל למסקרפונה, ותוך כדי המשך ההקצפה מוזגים פנימה את השרי או ליקר הרימונים. אם לא משתמשים בשרי מוזגים כמחצית מכמות מיץ התפוזים, כדי להקליל ולאוורר את המרקם של המסקרפונה.
- מוזגים את שארית המיץ על הדובשניות.
- בעזרת לקקן מורחים את המסקרפונה בעדינות מעל שכבת הדובשניות. מפזרים מעל את גרגרי הרימון, ומעבירים למקרר להתייצבות, שעתיים לפחות.
עוד מתכונים לראש השנה:
עוגת הדבש האגדית של סבתא נורית
סלט חיטה, שומר ואפרסק צלוי
תירס צלוי בחמאת שום וסויה
#תגיות