הכותרת המפונפנת עשויה להטעות. המתכון הזה כל כך פשוט, שהוא עשוי משלושה מרכיבים בלבד – סלמון, סוכר חום וחרדל – אבל הטעם שלו מלכותי וממכר. 5 דקות עבודה ולתנור
מרכיבים
4 נתחים יפים של פילה סלמון טרי
1/4 כוס סוכר חום
2 כפות חרדל דיז׳ון
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים את הגריל העליון של התנור על 200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה או אלומיניום.
מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל לפי הטעם, ומניחים על תבנית האפייה עם העור למטה.
מערבבים בקערה קטנה את הסוכר והחרדל לתערובת אחידה. בעזרת כף או מברשת מושחים את בשר השסלמון מכל צדדיו.
מכניסים לתנור למדף הגבוה ביותר, וצולים כ-10 דקות, עד שהדג מקבל מעטפת צרובה, אבל עדיין רך ועסיסי בפנים.