מתכון שאין פשוט ממנו, שמכינים משקית של אפונה עדינה קפואה, אבל שווה את משקלו בזהב. גם מי שבדרך כלל לא אוהב חרדל לא יעמוד בפני הקסם הירוק הזה. נהדר עם אורז לבן, או סתם ככה מהקערה, גם מהמקרר
מרכיבים
כף שמן זית
3 כוסות אפונה עדינה קפואה
1/2 כוס מים
2 כפות חרדל
1/3 כוס יין לבן
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מפשירים את האפונה בסיר עם מים רותחים, במשך דקה-שתיים. מסננים.
במחבת עמוקה מחממים שמן זית, ומקפיצים את האפונה כדקה, רק כדי שתתפוס טיפה צבע. מוסיפים את המים, מערבבים ומכסים. מבשלים חמש דקות על אש בינונית.
בקערה מערבבים את החרדל והיין, ומוסיפים תוך כדי ערבוב לסיר עם האפונה.
מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים עוד כמה דקות עד שחלק מהנוזלים מתאדים ורוטב קרמי יפהפה עוטף את האפונה. האפונה הכי טעימה בטמפרטורת החדר, אבל לא פראיירית גם מהמקרר.