שימו לב שאין פה מרכיבים חריפים. אני אישית מאוד אוהבת את השקשוקה שלי חריפה, אבל מה לעשות שהילדים שלי קצת פחות. אם אין לכם את הבעיה הזאת, אפשר להמיר את הפפריקה המעושנת בחריפה, או להוסיף פלפל חריף קצוץ דק אחרי השלב הראשון.
מרכיבים
4 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
1 פלפל אדום, קצוץ
5 שיני שום, קצוצות
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית כמון
800 גרם עגבניות שלמות משומרות
מלח ופלפל
6 ביצים
150 גרם פטה
אופן ההכנה
- במחבת גדולה ובעלת מכסה מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והפלפל על אש בינונית כרבע שעה, עד שמתרככים. נזהרים לא לשרוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ, ומטגנים דקה נוספת, עד שהוא מפיץ את ריחו המשגע. מוסיפים את הפפריקה והכמון, ומערבבים.
- קוצצים את העגבניות גס, ויוצקים פנימה יחד עם המיצים שלהן. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים כ-10 דקות עד שהשקשוקה מסמיכה מעט.
- יוצרים שישה חורים בתערובת, ושוברים לתוכם בעדינות את הביצים. מפוררים את הפטה מעל השקשוקה וסוגרים עם מכסה ל-5 דקות, עד שהביצים מתבשלות והפטה נמסה מעט לתוך השקשוקה. נותנים לשקשוקה להצטנן קצת לפני שמתנפלים – למרות שזה קשה – עם חלה טריה או לחם לבן אחיד.
עוד מתכונים באווירה יוונית:
דאקוס כמו בכרתים – הברוסקטות של היוונים
סלט שוק יווני
צזיקי יווני אורגינלי
#תגיות