הטראפלס הגאוניים האלה אמנם לא מכילים שוקולד, אבל עשויים מהמרכיב היחיד בעולם שאולי יותר טעים ממנו – חלב מרוכז. מתכון פשוט וקל משני מרכיבים בלבד
מרכיבים
3 כפות + חצי כוס אבקת קקאו מאיכות טובה
פחית חלב מרוכז ממותק (400 גרם, או יותר נכון 397)
אופן ההכנה
בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב המרוכז יחד עם 3 כפות קקאו על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ או לקקן.
מנמיכים מעט את האש וממשיכים לערבב ללא הפסקה כ-10 עד 15 דקות, עד שהתערובת מצטמצמת, ומתחילה להיפרד משולי הסיר. אנחנו רוצים להגיע למרקם של שוקולד מומס עם הרבה חמאה.
מרפדים תבנית בנייר אפיה, ויוצקים עליה את התערובת. מניחים להתקרר בחוץ כשעה (או במקרר כחצי שעה) עד שתערובת החלב והקקאו מתמצקת דיה כדי לאפשר עבודה נוחה.
מפזרים על צלחת רחבה את יתרת אבקת הקקאו. מגלגלים בעזרת הידיים כדורים בקוטר קצת קטן יותר מכדור פינג פונג, ומגלגלים באבקת הקקאו.
מניחים את הכדורים על נייר אפייה נקי, ומעבירים למקרר להתייצבות סופית, לפחות חצי שעה, לפני שמגישים או מעבירים לכלי אטום.
הכנתי עם חלב קוקוס מרוכז – לא יודעת אם יש בארץ. ערבבתי רבע שעה כשהעיסה כל הזמן מבעבעת. הוספתי תרמילי הל, קורט מלח, מעט קינמון ואגוז מוסקט. בחמש הדקות האחרונות הוספתי מי ורדים. כשיוצרים כדורים העיסה שומנית בטירוף אבל אחרי שישבו לילה במקרר הטראפלס יצאו פשוט אלוהיים. נראה לי שעם התבלינים יוצא טעם מעניין יותר. (כמויות – 200 גרם חלב קוקוס מרוכז, כף וחצי אבקת קקאו, 4 תרמילי הל, קורט או שניים מלח, זהירות עם הקינמון והמוסקט – אז מעט, כף או שתיים מי ורדים לא מסוכרים.)
מבחינת טעם נחמד אבל הם לא נשארים בצורת כדורים אלא נופלים ואין אפשרות הגשה
הם בהחלט יכולים להגיע להתמצקות… צריך לבשל מספיק זמן ולמנן מספיק זמן במקרר. בהצלחה בפעם הבאה 🙂
הכנתי עם חלב קוקוס מרוכז – לא יודעת אם יש בארץ.
ערבבתי רבע שעה כשהעיסה כל הזמן מבעבעת.
הוספתי תרמילי הל, קורט מלח, מעט קינמון ואגוז מוסקט.
בחמש הדקות האחרונות הוספתי מי ורדים.
כשיוצרים כדורים העיסה שומנית בטירוף אבל אחרי שישבו לילה במקרר הטראפלס יצאו פשוט אלוהיים.
נראה לי שעם התבלינים יוצא טעם מעניין יותר.
(כמויות – 200 גרם חלב קוקוס מרוכז, כף וחצי אבקת קקאו, 4 תרמילי הל, קורט או שניים מלח,
זהירות עם הקינמון והמוסקט – אז מעט, כף או שתיים מי ורדים לא מסוכרים.)
לא ממליצה כלל. לא בטעם, לא בצורה (הם לא מתמצקים לכדורים. הם נמסים/משתטחים).