זה ממש לא מסובך להכין גרסה ביתית לממרח נוטלה. מתכון לנוטלה תוצרת בית שהוא לא רק טעים וקל להכנה, אלא גם הרבה יותר בריא מהמקור האהוב שאתם קונים בסופר
מרכיבים
כוס אגוזי לוז
350 גרם שוקולד חלב, קצוץ
2 כפות שמן קנולה
3 כפות אבקת סוכר
1 כף אבקת קקאו
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומפזרים עליו את האגוזים. קולים אותם בתנור החם בין 10 ל-15 דקות, עד שהם משחימים מעט.
עוטפים את האגוזים במגבת מטבח, ומשפשפים בנחישות, כדי לנסות ולהסיר כמה שיותר מקליפות האגוזים. נפטרים מהקליפות, ומניחים את האגוזים בצד להצטנן.
ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בקערת בן מארי, ומניחים לשוקולד המומס להצטנן בצד.
טוחנים במעבד מזון את אגוזי הלוז, עד שמגיעים למרקם של משחה.
מוסיפים את השמן, הסוכר, אבקת הקקאו והמלח, וממשיכים לעבד עד שמגיעים למרקם חלק ככל האפשר.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עוד דקה. מסננים מעל קערה כדי שהממרח יהיה חלק ככל האפשר.
מעבירים את הנוטלה הביתית שלכם לצנצנת ומניחים לו להצטנן ללא מכסה. הממרח עדיין קצת נוזלי בשלב הזה, אבל הוא יתמצק ויקבל מרקם ״ממרחי״ יותר לאחר שיתקרר. נראה אתכם לא מחסלים אותו לפני זה!