מרכיבים
3 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי מאיכות טובה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טורפים ידנית בקערה את החלמונים והמייפל לתערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים היטב, עד שנוצרות גבעות רכות.
- מקפלים בעדינות את תערובת החלמונים והמייפל לתוך קציפת החלבון, ונזהרים שלא לערבב יותר מדי, כדי לא לשבור את המרקם.
- אם יש לכם קעריות סופלה יעודיות, מוזגים לתוכם את התערובת, מחולקת ל-6 קעריות ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם אין (כמו במקרה שלי), משתמשים בתבנית מאפינס בעלת 6 שקעים.
- מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות, עד שהסופלה תופח ומקבל צבע שזוף ויפהפה. מניחים כמה דקות להצטנן לפני שאוכלים. זהירות, הריח עלול לשגע אתכם…
עוד מתוקים נהדרים משני מרכיבים:
טראפלס שוקולד מושחתים עם גבינת פילדלפיה
גלידה טבעונית הורסת מבננה וחמאת בוטנים
עוגת שוקולד נוטלה משני מרכיבים בלבד
טסים לאכול סופלה בחו״ל? התעדכנו ב המראות