מרכיבים
חבילה גבינת פילדלפיה (230 גרם)
150 גרם שוקולד מריר
אבקת קקאו לציפוי הכדורים (אופציונלי)
אופן ההכנה
- מקציפים מעט את הגבינה במטרפה ידנית או במיקסר. אין צורך לייצר פה קצפת, אלא רק לפתוח ולאוורר מעט את הגבינה כדי שתהיה נוחה לעבודה.
- במיקרוגל או בקערת בן-מארי ממיסים את השוקולד ומניחים לו להצטנן מעט.
- מעבירים חצי מכמות השוקולד לקערת הגבינה המוקצפת, ומטמיעים אותו פנימה בעזרת לקקן לתערובת אחידה.
- מרפדים מגש או תבנית בנייר אפייה. משתמשים בשתי כפיות כדי ליצור כדורים מרושלים או דיסקיות מתערובת הגבינה והשוקולד, ומסדרים אותם על נייר האפייה. הם לא צריכים להיראות יפה בשלב הזה, אחר כך נכדרר אותם.
- מעבירים את המגש למקרר, לצינון של כשעה, כדי שיהיה נוח לעבוד עם הכדורים.
- רגע לפני שמוציאים את הכדורים מהמקרר, ממיסים שוב במידת הצורך את יתרת השוקלד. מעצבים בעזרת הידיים את הטראפלס המצוננים לכדורים יפים, וטובלים אותם בשוקולד בעזרת כפית או אפילו יותר טוב – קיסם.
- מסדרים על גבי התבנית ומחזירים למקרר עד להתייצבות הציפוי. אם רוצים קצת אקסטרה טעם מריר, מגלגלים את הטראפלס באבקת קקאו, או מקשטים בפירורי קוקוס, פצפוצי שוקולד או כל רעיון אחר.
עוד מתכונים משני מרכיבים בלבד:
גלידה טבעונית הורסת מבננה וחמאת בוטנים
עוגת שוקולד נוטלה משני מרכיבים בלבד
פנקייק בננה בריא משני מרכיבים בלבד
#תגיות
הרשמו לניוזלטר של טעים בשבע ותוכלו להינות מטעמים ומתכונים חדשים בהתאמה אישית כל שבוע.
הרשמו עכשיו