אי אפשר להיות בכרתים ולא להתאהב בדאקוס – הברוסקטה המקומית. כל מה שהמתכון הזה צריך הוא שתקפידו על מרכיבים איכותיים ועגבניות בשלות, ושאר הקסם כבר קורה מעצמו
מרכיבים
4 פרוסות עבות (לפחות בעובי שתי פרוסות רגילות) של לחם שאוהבים, עדיף ללא הקרום
3 עגבניות בשלות
150 גרם פטה
שמן זית
כפית אורגנו טרי או יבש
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מכינים צנימים: מחממים תנור לחום נמוך, 120-130 מעלות, ומייבשים בסבלנות את פרוסות הלחם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה, כשעה וחצי.
חוצים את העגבניות, ומגררים את תוכנן באמצעות מגררה לתוך מסננת דקה שיושבת על קערה. מקפידים לגרר רק את תוכן העגבניה, ללא הקליפה. מניחים לעגבניות להגיר נוזלים לתוך הקערה כ-10 דקות. אנחנו נשתמש במה שנותר במסננת.
מרכיבים את המנה: יוצקים כמות נדיבה של העגבניות המגוררות (מהעסיס שנותר במסננת, כאמור), מפוררים מעל פטה ושפע שמן זית. מסיימים במעט אורגנו, מלח ופלפל שחור.