דרך צבעונית, משעשעת ומקורית להגיש לכל המשפחה ביצים עשויות בשלמות, שמתבשלות בתוך הפלפל ומוגשות עם מכסה חגיגי שפותחים רגע לפני שאוכלים. מתכון שמגיע עם חיוך מובטח
מרכיבים
4 פלפלים אדומים
2 כפות שמן קנולה
4 ביצים
מלח גס
פרמז'ן לגירור
חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה
חותכים את הפלפלים באמצע, כך שנוצרת קערה ומכסה (עם גבעול בקצה). מנקים מגרעינים בזהירות.
את צד הקערה חותכים בצידה התחתון, ונשארים עם טבעת פלפל בגובה 2-3 ס"מ, ולא פחות. הביצה צריכה להיכנס לתוכו מבלי לגלוש. חוזרים על הפעולה עם שאר הפלפלים.
מחממים שמן במחבת טפלון, ומניחים את טבעות הפלפל כשהשפה הרחבה שלהן כלפי מעלה. יוצקים בזהירות לתוך כל טבעת ביצה, ממש כמו בביצה עין.
מפזרים מעט מלח ומגררים בזהירות פרמז'ן. סוגרים כל טבעת עם המכסה המתאים לה (לכל טבעת יש מכסה!) ומטגנים על אש בינונית כ-4-5 דקות, עד שהחלבון מוצק אבל החלמון עדיין מעט נוזלי.
מוציאים בזהירות בעזרת מרית, ומעבירים לצלחות הגשה. פותחים את המכסה כדי לפזר מעט בזיליקום, ומייד סוגרים בחזרה, ומגישים.